Maryvonne Verkerke

Trainer, opleider en supervisor                                                               

Elk bewust moment leert iets nieuws en maakt me nieuwsgierig naar de precieze ervaring. Het veld van aandacht is boeiend. Aandachttraining brengt me rust en mildheid in denken, voelen, doen. En dat is hard nodig in de soms hoge golven van het leven. Ik help jou graag bij het vinden van vertrouwen, rust en zachte aandacht in je leven. Hoe zou het zijn wanneer je je dag bewust, gefocust en positief ervaart?

Foto marloesbarnhoorn.nl

Maryvonne (1970) is een van de pioniers van compassie in Nederland. Ze heeft binnen haar instituut vanaf 2021 het transitieproces begeleid waarin de rol van mindfulness in Nederland zich transformeerde in de richting van compassie. Maryvonne is Communicatiedeskundige, beoefenaar van Vipassana Meditatie en heeft jarenlange ervaring als Meditatiebegeleider, Mindfulnesstrainer MBSR voor volwassenen, jongeren en kinderen en Compassietrainer MBCL. Ze is ook opgeleid als Supervisor, Trainer Mindful Compassionate Parenting MCP en ACT. Als leerling volgt ze de opleiding tot Zhineng Qigong Teacher, meditatie in beweging, een pijler van de Traditionele Chinese Geneeskunde om lichaam en geest in balans te houden. Maryvonne is als oprichter en docent verbonden aan haar eigen Gentleminds, Instituut voor Compassie en als supervisor en docent ook aan de Compassie MBCL Trainersopleiding van Frits Koster en Erik van den Brink. In haar praktijk in Haarlem begeleidt ze al vijftien jaar haar eigen meditatiegroepen en geeft ze diverse trainingen en workshops. Online meditaties verzorgt ze bij 30NOW en sinds 2010 schrijft ze blogs en artikelen op Compassiememo, Schrijven met Compassie.

⇒ Bekijk in de media, publicaties over Maryvonne haar werk sinds 2011.


Wil je graag iets bijdragen aan De Mindfulnessschool? Maryvonne staat open voor samenwerking. Mail je idee en achtergrond naar info@gentleminds.nl.