Stilteactiviteiten

Mindfulness Stiltebijeenkomst

Een meditatiedag, met rust en aandacht voor jezelf. Bekijk de agenda voor de data.

Een meditatiedag is een lange stiltesessie. Het dagdeel of de dag zit vol met mindfulnessoefeningen, sommigen zijn nieuw, maar de meeste ken je al van de MBSR training. Eerst wordt er wat verteld over het programma en kun je vragen stellen. De rest van de dag verloopt, op de begeleiding na, in stilte.

Een stiltesessie is een mooie gelegenheid om stil te staan bij jezelf, waarbij je in rust en met aandacht aanwezig bent bij wat zich aandient. Het geeft je de mogelijkheid om je vaardigheden met betrekking tot de basishouding van mindfulness te versterken. Een stiltebijeenkomst is ook een goede gelegenheid om je mindfulnessbeoefening op te frissen of je voor te bereiden op een retraite. De dag of het dagdeel wordt voornamelijk in stilte doorgebracht en bestaat uit verschillende meditaties en mindful yoga of bewegen in aandacht. Je richt milde en open aandacht op je eigen binnenwereld. We wisselen het zitten, liggen en lopen in de meditaties af. Er is altijd een pauze in stilte, met ruimte voor een eigen activiteit.

Meedoen  
Iedereen die de mindfulnesstraining of de compassietraining heeft gevolgd of bekend is met meditatie is welkom. Heb je geen ervaring, maar wil je toch graag meedoen, dan kan dit in overleg. Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Kosten 
Een stiltesessie van 4 uur kost € 40,00 en een sessie van 6 uur € 60,00. Voor deelnemers van de mindfulnesstraining valt de sessie binnen het trainingstarief. 

Meenemen
Op de dag zelf wordt gezorgd voor thee, koffie en wat lekkers. Een extra vest, plaid of warme sokken meenemen is aan te raden, net als een flesje water. Als je graag op je eigen kussen of bankje mediteert, neem dit gerust mee.