Qimindfulness

Meditatie in Beweging 

Qigong is een prachtige trainingsvorm: Chinese yoga, mindfulness en tegelijkertijd train je je lichaam gezond en fit. De vorm Chi Neng Qigong is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De doelstelling van Qigong is om lichaam en geest in balans te brengen en te houden, en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te voorkomen en te bestrijden. Voor een gezond en vitaal leven.

Bij Qimindfulness, of bewegen in aandacht, maak je het lichaam met rustige bewegingen los en ontspannen. Je brengt je geest tot rust en staat sterk en energiek in het leven, fysiek en mentaal. Chi Neng Qigong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Door Qigong Training stimuleren we de energiestroom in ons lichaam. De zachte bewegingen en een geconcentreerde geest, zorgen ervoor dat de Qi vrij door het lichaam stroomt en blokkades worden weggenomen of voorkomen.

De trainer
Je kunt het volgen bij de jonge, ervaren instructeur Lilian Velthoen via CNQ Haarlem, maar ook online met diverse trainers via Zhigong Online. Misschien ook iets voor jou? Een aantal eenvoudige oefeningen gebruik ik al in mijn meditatiebegeleiding.