Mindful Young

Mentale veerkracht voor Young Professionals
In ontwikkeling door Maryvonne Verkerke

Op weg naar een volwassen leven ervaren veel jonge mensen stress. Hoge stress en psychische druk door het goed willen presteren in studie en werk, het moeten maken van nieuwe en snelle keuzes, maar ook druk bij het omgaan met een volle agenda.

Hierbij komen soms emotionele problemen en/of gedragsproblemen, wat zich kan uiten in het moeilijk kunnen omgaan met social media, gamen, alcohol of drugs. Dit zorgt voor veel spanning in het dagelijks leven. En dat terwijl er in de leeftijd van 19 tot 30 jaar prachtige ontwikkelingen zijn in je leven. Het leven ligt open. En toch wordt het vaak niet zo ervaren. Depressie, burnout, chronische stress of pijn, het lijkt steeds vaker voor te komen in de huidige tijd. Gelukkig kan mindfulness goede ondersteuning bieden!

Hoe blijf je ontspannen en veerkrachtig in een veeleisend bestaan? Kun je eigenlijk nog wel ontspannen? Hoe ga je om met je eigen wensen en verlangens? Of laat je je leiden door alles wat er om je heen gebeurt? Welke innerlijke drijfveren zijn er? Hoe ga je om met tegenslag en verdriet? Wat ga het liefst uit de weg? Hoe blijf je mindful op weg naar een volwassen leven, met alle ups en downs die erbij horen? Op welke manier laad jij op? Op hoeveel procent ‘draai’ jij je leven? Wanneer is het goed?

Mindfulness wordt ingezet als interventie en preventie. Omdat het heel hard nodig is en omdat ik mij zorgen maak over het levensgemak en de psychische weerbaarheid van jongvolwassenen. Mijn ervaringsdeskundigheid met langdurige overbelasting en een burnout als gevolg op 35 jarige leeftijd komt hierin goed van pas.

Programma
De methode is gebaseerd op basis van Mindfulness (MBSR), Compassie (MBCL), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Postitieve Psychologie.

Contact
Wil je iets bijdragen?
info@demindfulnessschool.nl

In de media
Huisarts ziet aantal studenten met psychische problemen stijgen >>
Studenten vallen bij bosjes uit met psychische problemen >>
Rivm wil meer weten over psychische druk studenten >> 
Driekwart van de jongeren heeft last van stress en burn-out klachten >>