Mindfulness voor Ouders

Training Mindful Ouderschap
Minder stress en ruimte voor contact 

Wil je bewuster staan in de opvoeding van de kind? Ervaar je als ouder stress bij de opvoeding? Heb je een kind dat extra zorg of aandacht nodig heeft? De Mindful Parenting Training leert je je eigen rol in de opvoeding te onderzoeken en te vernieuwen. Je leert goed voor jezelf te zorgen, de basis van goed ouderschap.

De mindfulnesstraining is helemaal afgestemd op het ouderschap, op het oefenen met mindfulness voor jezelf, maar ook samen met je kind. De training is bedoeld voor ouders, die vaak stress ervaren in de opvoeding. Zowel vaders als moeders zijn welkom. Wanneer je samen een kind opvoedt, kan het fijn zijn de training ook samen te volgen. Zo ervaar je steun van elkaar in het doen van de oefeningen en het beter begrijpen van elkaars reactiepatronen.

Doel van de training
Het opvoeden van een kind kan de meest dankbare en plezierige manier zijn om je tijd te besteden. Soms lukt het alleen even niet om het zo te voelen. Elk kind en elke levensfase van het kind kent nieuwe dingen om van te genieten, maar ook mogelijke problemen. Mindfulness in Opvoeding helpt je om uit de stress van alledag te stappen en meer in het hier en nu te zijn met je kind, waardoor er meer ruimte ontstaat voor contact en genieten van samenzijn. Mindful in contact met je kind zijn helpt je ook bewust te worden van je eigen reactiepatronen in stressvolle situaties en geeft handvatten om hiermee om te gaan. Dan hoef je niet meer in je eigen valkuil te stappen, maar kun je anders omgaan met de uitdagingen van het ouderschap.

Positieve effecten
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Mindful Parenting belangrijke positieve effecten heeft op de opvoeding en opvoedingsstress. Ouders kunnen beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen en moeilijke situaties in gezin en opvoeding, waardoor de relatie tussen ouder en kind verbetert, en de relatie met de andere opvoeder. Ook worden er grote verbeteringen in het gedrag van kinderen gevonden.

Methode
De training is gebaseerd op Mindfulness in Opvoeding (MIO) Methode Eline Snel en sluit naadloos aan bij de kinder- en jongerentrainingen.

Dag en tijdstip
Je kunt je interesse of belangstelling aangeven via info@demindfulnessschool.nl.

Kosten 
Voor de training voor volwassenen geldt een tariefsysteem naar inkomen. Voor de bepaling van de tarieven A, B en C geldt ga je uit van het totale (gezins)inkomen inclusief neveninkomsten en bijverdiensten:

    • Tarief A € 375,00 → tot € 16.000 bruto per jaar*
    • Tarief B € 475,00 → tussen € 16.000 en € 29.000 bruto*
    • Tarief C € 565,00 → boven € 29.000 bruto per jaar*
    • Tarief D € 745,00 → indien uw werkgever betaalt

Inbegrepen bij het tarief is het persoonlijk intakegesprek, materiaalkosten (werkmap en cd’s met oefeningen) en 10 bijeenkomsten (8 trainingsavonden, de stiltebijeenkomst en de terugkombijeenkomst een paar weken na de training).

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Hierna word je uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek. Lees hier de aanmeldingsvoorwaarden.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.