Mindful omgaan met Corona

Online meditaties en ontmoetingen                                                   
Bekijk de Mindful Online agenda

Laten we samen mediteren, rust ervaren en de kracht vinden om zo goed en wijs mogelijk om te gaan met de coronacrisis. Voel je de zorgen, de onzekerheid en het verdriet in al je vezels? Ik wel! We kunnen verbinding voelen, samen lukt het ons.

Hoe ga je mindful en compassievol om met de coronacrisis? Wat doe je met je angst, zorgelijke gedachten en lastige gevoelens? Hoe pas je je aan de snel veranderende omstandigheden aan? Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen in deze stressvolle periode? Wat kan mindfulness nu voor jou betekenen?

We doen samen een mindfulness meditatie en wisselen uit over jouw angst, twijfels, verdriet en onrust. Maryvonne Verkerke begeleidt de zoommeditaties. Je bent niet alleen! Samen lukt het ons. Er is ruimte voor je vragen!

Denk mindful

Corona biedt ook een kans om opnieuw of mindful af te stemmen op jezelf. Waar ben je met je aandacht? Wat heb je nu nodig? Reageer je op deze ingrijpende crisis vanuit angst? Sta het jezelf toe om nu te kunnen oefenen met compassie, acceptatie, vertrouwen en meestribbelen met het leven zoals het is.

Angst is slechter voor je gezondheid dan het coronavirus. Zorg er daarom voor dat de angst je niet eerder in z’n greep krijgt dan het virus zelf. Vragen, onzekerheden, somberheid, angstige gevoelens en gedachten… ze mogen er zijn, zonder dat het leidend hoeft te zijn in je gedrag of reactie. Zo kun je mindful leren omgaan met het coronavirus. Dat is behoorlijk lastig, maar je kunt het oefenen. En, gelukkig mogen we elke dag opnieuw beginnen!

Vragen & suggesties
Mail gerust Maryvonne met je vragen. Suggesties voor een meditatie of vragen over jouw angst of gedachten en gevoelens in deze coronacrisis: info@mindfulonline.nl.


Ondersteund om te lezen
Invloed corona op onze mentale gezondheid
Groeikansen die het Coronavirus jou biedt
Harvard Medical School recommends meditation to deal with anxiety
Door corona tijd voor reflectie
Mindfulness in tijden van onzekerheid