Kinderen & Jongeren

Mindfulnesstraining 6 tot 19 jaar

Kun jij jezelf rustig maken wanneer je last hebt van spanning, piekergedachten, onrust, concentratieproblemen, lastig slapen, angst of pijn? Mindfulness helpt!

Je leert door te oefenen om te vertrouwen op je eigen binnenwereld, zonder direct te oordelen over wat je denkt, voelt of ervaart. Zo kun je beter omgaan met gevoelens, gedachten en ook met je lichaam. Heel veel kinderen hebben er baat bij: ‘Ik word er lekker rustig van.’

Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf èn anderen. En dat geeft rust en zelfvertrouwen. De MBSR trainingsmethode Eline Snel is evidence based.

Veel kinderen en jongeren slapen niet goed, maken zich druk, zijn soms somber en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een kalm hoofd leert beter, vindt andere oplossingen voor problemen die er zijn en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust werken, denken en reageren doet heel veel met je!

2015-03-12 10.00.41

De kinderen en jongeren waar ik mee werk hebben vaak last van onrust, stress, angst, onzekerheid, hoogbegaafdheid, ADD, ADHD, hooggevoeligheid of een veelheid aan gedachten. De trainingsgroepen zijn klein, zodat er ruime persoonlijke aandacht is.

Wetenschappelijke effecten

Concentratie neemt toe  ♥ Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit  ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen  ♥  Angst en depressieve klachten nemen af  ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf en anderen nemen toe  ♥ Meer vertrouwen  ♥  Minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen.

Trainingsdata

6 t/m 7 jaar 6 weekse mindfulnesstraining alleen individueel
8 t/m 12 jaar 8 weekse mindfulnesstraining alleen individueel
13 t/m 18 jaar 8 weekse mindfulnesstraining vrijdagmiddag Haarlem

Kosten
Inbegrepen is het intakegesprek, trainingsmateriaal, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode. Het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel voor ouders van kinderen van 5-12 jaar of ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ voor ouders van kinderen van 12-19 jaar schaffen ouders zelf aan (€ 17,99) of kun je lenen bij de bibliotheek. Gespreide betaling is mogelijk. Prijzen incl. BTW.

6 t/m 7 jaar 6-weekse training zie individueel
8 t/m 12 jaar 8-weekse training zie individueel
13 t/m 18 jaar 8-weekse training € 330,00

Vergoeding
De zorgverzekeraar vergoed vaak een groot deel van de kosten. Je kunt zelf informeren naar de voorwaarden. Meer lees je ook op Zorgwijzer.

Aanmelden
Dit kan via het contactformulier. Een individueel voortraject, voorafgaand aan een training is altijd mogelijk. Een proefles kan alleen individueel gevolgd worden.

Onderzoek
Op dit moment wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.