Kinderen & Jongeren

Mindfulness voor Kinderen & Jongeren
Training en begeleiding 5 tot 19 jaar

digistempel Maryvonne Verkerke

Kun jij jezelf tot rust brengen als je last hebt van stress, somberheid, piekergedachten, concentratieproblemen of angst? Mindfulness helpt. Je leert door te oefenen om te vertrouwen op je binnenwereld, zonder meteen te oordelen over wat je denkt, voelt of ervaart. Zo kun je beter omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. Veel kinderen hebben er al baat bij: ‘Ik word er lekker rustig van.’

Methode Eline Snel is de evidence based mindfulness (MBSR) methode voor kinderen en jongeren. Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf èn anderen. En dat geeft rust en zelfvertrouwen.

2015-03-12 10.00.41     

Veel kinderen en jongeren slapen niet goed, maken zich druk, zijn soms somber en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een kalm hoofd leert beter, vindt andere oplossingen voor problemen die er zijn en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust werken, denken en reageren doet heel veel met je!

De kinderen en jongeren waar ik mee werk hebben vaak last van onrust, stress, angst, onzekerheid, hoogbegaafdheid, ADD, ADHD, hooggevoeligheid of een veelheid aan gedachten. De trainingsgroepen zijn klein, zodat er ruime persoonlijke aandacht is.

Wetenschappelijke effecten

Concentratie neemt toe  ♥ Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit  ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen  ♥  Angst en depressieve klachten nemen af  ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf en anderen nemen toe  ♥ Meer vertrouwen  ♥  Minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen.

Trainingsdata

5 t/m 7 jaar Individueel of 
op aanvraag
8-weekse Mindfulnesstraining
Vlietsorgstraat 15 Haarlem
8 t/m 12 jaar maandag
16.00-16.50
8-weekse Mindfulnesstraining
Vlietsorgstraat 15 Haarlem
Trainingsdata ››
13 t/m 18 jaar vrijdag
17.00-18.00
10-weekse Mindfulnesstraining
Vlietsorgstraat 15 Haarlem
Trainingsdata ››

foto6Kosten
Inbegrepen is het intakegesprek, trainingsmateriaal, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode.
Het boek van Eline Snel met CD voor kinderen van 5 t/m 11 jaar en hun ouders ‘Stilzitten als een kikker’ of ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ voor kinderen van 12 t/m 18 jaar moet door ouders zelf worden aangeschaft (€ 17,99) of geleend bij de bibliotheek. Gespreide betaling is altijd mogelijk in overleg, vraag dit gerust. Prijzen zijn incl. BTW.

5 t/m 7 jaar 8-weekse training zie individueel
8 t/m 12 jaar 8-weekse training € 310,00
13 t/m 18 jaar 10-weekse training € 330,00

Aanmelden
Je kunt je kind aanmelden via het contactformulier. Staat er nog geen datum ingepland bij de leeftijd van je kind? Geef dan je belangstelling via info@demindfulnessschool.nl. Een individueel (voor)traject is altijd mogelijk.

Proefles
Een keer meedoen kan altijd in overleg vooraf telefonisch en kost € 15,00 incl. BTW. Een proefles volgen kan alleen bij lopende training. Anders is een keer meedoen met het wekelijkse Mindful Familie een proefmogelijkheid. Of een individuele sessie samen, zodat je al leert wat mindfulness ongeveer is en wat je ervan merkt.

Onderzoek
Op dit moment wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.