Mindfulness in Gezin

Mindful opgroeien en opvoeden
Familie Based Mindfulness Programs

Uit onderzoek blijkt dat mindfulness in het gezin je helpt om verantwoordelijker met stress om te gaan, om meer te kunnen genieten van het dagelijks leven en om uit je automatische reacties en patronen te komen. Regelmatig oefenen met mindfulness werkt ondersteunend voor het gezin: voor jezelf, voor je kind en onderlinge relaties.


 

Mindfulness voor Ouders

Minder stress, ruimte voor contact
Training Mindful Ouderschap >>

 

 

 

Mindfulness Kind & Jeugd

Minder piekeren, meer concentratie
Mindfulnesstrainingen >>

 

 


Mindfulness in het gezin is iets waar mijn hart ligt en waar ik mij telkens meer in specialiseer. Compassie, communicatie en mindfulness verweven zich prachtig in het gezinssysteem. Een gezin is geweldig en kwetsbaar tegelijk. Hoe ga je om met stress en onrust thuis? Kun je in open en goed contact blijven? Hoe pas je je telkens weer aan de omstandigheden aan? Hoe zorg je goed voor je kind en ook voor jezelf? Hoe kun je onverdeelde aandacht en zorg bieden aan kinderen met gedragsproblemen, risicogedrag en de toenemende klachten als angst en depressie? Kun je ruimte maken voor pijn en verdriet? En geniet je ook van wat goed gaat?

In onze snel veranderende maatschappij is het meer dan ooit noodzakelijk om kinderen thuis stabiliteit, compassie en momenten van rust aan te bieden. Ouders zijn de eersten die kinderen dit kunnen bieden. Daarom is het belangrijk dat juist zij goed kunnen omgaan met de stress die opvoeding soms met zich meebrengt.

Onderzoek
Applying Mindfulness to Benefit Economically Disadvantaged Families: A Randomized Controlled Trial. Onderzoek uit 2018 vanuit Hong Kong. Herman Lo et. al. onderzochten in hoeverre mindfulness binnen gezinnen met sociaal-economische problemen een positief effect kon hebben op het omgaan met stress en de vroege ontwikkeling van de kinderen. Het onderzoek toont aan dat de interventie een positieve bijdrage kan hebben in het verminderen van de impact van sociaal-economische problemen binnen gezinnen.