Mindful Mediteren

Doorlopende Meditatiegroep                                                                  AANMELDEN –♠

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness of wil je je eigen beoefening opfrissen? Wil je je dag rustig en bewust beginnen?  Mindfulnessoefeningen en vriendelijke open aandacht ontwikkelen helpen je om tot rust te komen, fysiek en mentaal.

VRIJDAG
09.30-10.30
Begeleid
Wekelijks

Mindfulness traint je aandacht. Door regelmatig te oefenen leer je op een andere manier omgaan met de malende gedachten en krijg je meer grip op je gevoelens, emoties en gedrag. Als verdieping of onderhoud van je eigen meditatie beoefening kun je meedoen met Mindful Mediteren. Ook geschikt als kennismaking en je kunt instromen wanneer je wilt.

Tijdens het volgen van de mindfulnesstraining lukt regelmatig mediteren best aardig. Maar als de training afgelopen is, kan het lastig zijn om de beoefening vast te houden. Dan is wekelijks samen mindfulnessoefeningen doen misschien iets voor jou. Ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness of meditatie, dan is Mindful Mediteren een mooie kennismaking met aandachttraining. Je bent welkom om mee te doen!
We wisselen een
zitmeditatie af met een lichaamsgerichte oefening (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie. Ook worden er geregeld oefeningen uit de compassietraining aangeboden. Je hoeft niets mee te nemen, alles is in de ruimte aanwezig. Draag het liefst losjes zittende kleding.

Een proefles en een losse les kost 15 euro, drie lessen 40 euro en tien lessen 140 euro. De 3 rittenkaart is 4 maanden geldig en de 10 rittenkaart is 6 maanden geldig. Zorgverzekeraars vergoeden vaak (een deel van) de kosten van de 10-rittenkaart. Je kunt hiervoor zelf informeren naar de voorwaarden voor training in mindfulness.

Meditatie
Door te mediteren ga je inzien dat je niets buiten jezelf nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Je leert loslaten, waardoor je tot ontspanning kunt komen. Het achterna hollen van allerlei dingen hoeft niet meer, omdat het geluk vlakbij ligt! Meditatie is niet iets om over te lezen of te praten, maar het is een vaardigheid en moet worden beoefend. En je kunt ieder moment beginnen. Om enig effect van meditatie te merken is het belangrijk om regelmatig te oefenen. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om ook in je dagelijkse activiteiten alles met aandacht te kunnen doen.

Bijzonderheden
Gedurende het hele jaar, met uitzondering van de schoolvakanties. Een enkele keer valt een bijeenkomst uit i.v.m. bijscholing, vakantie of andere reden.

Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.