Maryvonne Verkerke

Elk bewust moment leert iets nieuws en maakt me nieuwsgierig naar de precieze ervaring. Het veld van aandacht is boeiend. En het trainen van de aandacht maakt ons rustig, evenwichtig en veerkrachtig. Iets wat we hard nodig hebben in de soms hoge golven van het leven! Ik help mensen de deur te openen naar hun hart en geest.

Mindfulnesstrainer |  Compassietrainer |
Trainer Mindful Ouderschap Kinder & Jongerentrainer
ACT therapeut | Supervisor | Online Meditatietrainer

Woorden die mij typeren zijn spontaniteit, veelzijdigheid, eerlijkheid en humor. Mijn leergierige en heel sensitieve aard brengt mij ergens, maar zorgt soms ook voor spanning. Mindfulness heeft mij ooit flink geholpen en is sindsdien onderdeel van mijn dag.

Mindfulness is in 2010 voor het eerst in mijn leven gekomen. Het hoort bij me en het past me. Door iedere dag mindfulnessmeditaties te doen, voel ik me mentaal sterk en sta ik veerkrachtig in het leven. Ik ben beschikbaar voor het nu en geniet van mooie, kleine momenten en zorg extra goed voor mijzelf als er pijn, stress of onrust is. Even ‘stoppen-kijken-handelen’ vanuit rust helpt. Bewust afstemmen op het huidige moment geeft energie. Mindfulness is mijn effectieve pauze- en stopknop.

Best vaak is er een spanningsveld tussen wat je wil, wat je moet en wat je kan, bij mij ook. In 2009 kreeg ik een burnout en volgde er een scheiding, verhuizing, reïntegratie, omscholing en co-ouderschap. Een moeilijke periode met veel verdriet en nieuwe dingen op mijn weg. Voor mij een mooie kans om aan de slag te gaan met mezelf, ondersteund door mindfulness. Ik leerde weer vertrouwen, geduld vinden, dichtbij mijzelf te blijven en goed voor mijzelf te zorgen.

Ik (1970) ben moeder van twee volwassen kinderen, een dochter en zoon. In mijn vrije tijd houd ik van schrijven, Hatha Yoga, Chi Neng Qigong en zeilen. Ook ben ik student aan De Ridhwan School van de The Diamond Approach. Een leerweg die authentiek zelfonderzoek en spirituele tradities verbindt met inzichten uit de westerse psychologie. De school hanteert diverse meditatievormen en open zelfonderzoek (inquiry) is een centrale beoefening. Je leert jezelf en het leven op een vriendelijke manier te benaderen en hier en nu de waarheid van je ervaring te onderzoeken.

Wat ik verder doe

Certificering

• Categorie 1 mindfulnesstrainer MBSR bij de VMBN, beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers Nederland en Vlaanderen.
  • Mindfulnesstrainer MBSR, Post-HBO Hogeschool Utrecht.
  • Kinder & Jongerentrainer Mindfulness 5 t/m 18 jaar, Methode Eline Snel (‘Aandacht werkt!’), Internationale Academie voor Mindful Teaching.
  • Compassietrainer MBCL, register A, VUmc Academie.
  • PR & Communicatiedeskundige, Hogeschool InHolland, Diemen.
  • Mindful Parenting Trainer (Mindfulness in Opvoeding), Internationale Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel.
  • Acceptance and Commitment Therapeut (ACT gedragstherapie), ACT Centrum Nederland, docent Peter Baldé.