Leren Mediteren voor Kinderen


Gratis online meditatiecursus voor kinderen 

luister cursusintro

‘Het was heel rustgevend en heel leuk. En ik voelde me veel fijner na deze cursus. Ik ga zeker meer mediteren’ – Julia 10 jaar.

Zo’n 2500 kinderen luisterden al naar de 5 daagse cursus, ingesproken door Maryvonne Verkerke. Je kunt hem gratis luisteren via de app Insight Timer of hieronder. Maryvonne maakt samen met de kinderen een fijne meditatiereis in een luchtballon. Zo leren kinderen de basisvaardigheden van meditatie. Best belangrijk, want ook voor kinderen is het goed om te leren stoppen met doorgaan, tot rust te komen en om te leren gaan met lastige gedachten en gevoelens. We hopen dat het je kind ondersteunt! Heel veel luisterplezier. En leuk wanneer jij of je kind een reactie achterlaat onderaan deze pagina. Super dank!


De Meditatiereis
luister dag 1
Vandaag begeleid Maryvonne ons stap-voor-stap bij het leren mediteren. Samen onderzoeken we hoe je de adem en je verbeelding kunt gebruiken bij het leren ontspannen. Je merkt hoe je je rustig kunt voelen, ook wanneer je een hoofd vol gedachten hebt. Bereid je voor op een reis naar boven, we gaan de lucht in!

Wolken Kijken
luister dag 2
Vandaag leer je een vriendelijke meditatie die je helpt om je gedachten goed te kunnen bekijken! Samen gaan we verkennen hoe we naar onze gedachten kunnen kijken, alsof het wolken aan de hemel zijn. Dit is heel handig als je anders wilt leren omgaan met zorgelijke, boze of onvriendelijke gedachten of eigenlijk met alle gedachten die onze gedachtenfabriek maakt.

Gevoelens Opspeuren
luister dag 3
Vandaag leer je op een leuke en leerzame manier om je kalmer en vrediger te voelen, wanneer je lastige gevoelens hebt, zoals boosheid, verdriet of angst. Wanneer je ergens over nadenkt, dan kan dit een bepaald gevoel in je lichaam geven. Gevoelens kunnen ons soms onzeker of wankel maken. In onze meditatie van vandaag word je uitgenodigd om te merken waar gevoelens in je lichaam opduiken, ze op een nieuwe manier te leren kennen en je adem te gebruiken om ze wat rustiger te maken. Zo krijg je meer inzicht in je gevoelens, ervaar je ruimte om erop te reageren en kun je ze uiteindelijk tot rust laten komen.

Mijn Speciale Plekje 
luister dag 4
Vandaag onderzoeken we hoe belangrijk het is om aardig te zijn voor jezelf. We veroordelen onszelf vaak onterecht, we zijn kritisch op de dingen die we doen en we vergelijken ons met anderen. Dat geeft geen fijn gevoel en je ziet ook niet meer goed wat je eigenlijk zelf kunt. De meditatie van vandaag gaat over vriendelijk zijn. Je mag jezelf eraan herinneren dat je geweldig bent, ook al vertellen je gedachten soms iets anders. Je hoeft niet te proberen om iemand te zijn die je niet bent, je mag gewoon jezelf zijn. Je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn en je hoeft ook niets te bereiken. Vandaag mag je helemaal jezelf zijn, precies zoals je bent.

Chillen op het Strand
luister dag 5
In de laatste les van deze cursus leer je hoe belangrijk het is om af en toe pauze te nemen en ook om tijd te nemen voor ontspanning. Je leven als kind is best druk, en soms ervaar je ook druk van anderen. Je moet naar school, huiswerk en toetsen maken, omgaan met je vrienden en dan zijn er ook nog volwassenen die je vertellen wat je wel en niet moet doen. Het is belangrijk om ook af en toe rust en tijd voor jezelf te nemen. In onze meditatie van vandaag maken we een uitje naar het strand. En daar gaan we… chillen! We eindigen de les met wat informatie over hoe je verder kunt gaan met mediteren. Gefeliciteerd, onze 5 daagse meditatiereis is afgelopen! Je hebt het goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*