Introductietraining Mindfulness

Een 3-weekse mindfulnesstraining
Stressreductie door aandachttraining   

Wil je graag de basisvaardigheden leren van mindfulness? En de positieve effecten ervan ervaren? Deze 3-weekse training leert je de vaardigheden van het 8-weekse stressreductieprogramma, de Mindfulness Based Stress Reduction. Je krijgt meer aandacht en rust in je dag en leert anders omgaan met stress, angst, gedachten of pijn. Geschikt als kennismaking of voortraject van de 8-weekse mindfulnesstraining.

Stress is onlosmakelijk met het leven verbonden. Welk effect het op je heeft, hangt sterk samen met hoe je ermee om kunt gaan. Aandachttraining is een krachtige oefening om steeds opnieuw bewust aanwezig te zijn bij wat zich aandient in je leven. Door iedere dag een beetje tijd vrij te maken voor mindfulness, zorg je ervoor dat je geest in goede conditie blijft. 

Tijdens de 3-weekse mindfulnesstraining ga je aan de slag met de verschillende oefeningen uit het programma. Dit zijn o.a. eenvoudige yoga oefeningen en mindfulnessmeditatie, maar er zijn ook praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Daarnaast is er ook aandacht voor de theoretische achtergrond van mindfulness, ervaringen uitwisselen en het stellen van vragen.
Naast de wekelijkse bijeenkomst van vraagt de training dagelijks ongeveer 30 minuten van je tijd. Dan oefen je thuis met de oefenaudio die je ontvangt en werk je soms aan praktische opdrachten. Zo kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven en bezigheden. Aandachttraining is geen gespreksgroep en ervaring is niet nodig voor deelname. Je oefent binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden.

Dag en tijdstip
Bekijk de startdata in de agenda en de afzonderlijke trainingsdata en tijden hier.
De sessies duren 1,5 uur. Individueel kun je starten wanneer je dit wilt.

Kosten 
De volledige introductietraining kost € 175,00. Dit tarief is inclusief telefonisch intakegesprek en begeleide oefenaudio. Vergoeding is soms geheel of gedeeltelijk mogelijk door de zorgverzekeraar. Informeer zelf naar de voorwaarden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Hierna word je uitgenodigd voor een telefonisch intakegesprek. Lees hier de aanmeldingsvoorwaarden.

De groep
De training wordt gegeven in een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.