Mindfulnesstraining Jeugd

Individuele Training & Coaching 6-19 jaar

Mindfulness MBSR Training leent zich heel goed voor een individuele begeleiding. Mindfulness leert je hoe je tot rust kunt komen, hoe je je beter kunt concentreren, maar ook om minder meegesleept te hoeven worden in gevoelens en gedachten.

Misschien voel jij je gewoon minder op je gemak in een groep? Ook spelen er soms persoonlijke dingen die je liever niet met anderen deelt. Dan oefenen we gewoon samen! Leidraad is de methode Eline Snel, maar ik speel door mijn ervaring en expertise ook goed in op de wens of de hulpvraag die er is. De dag, tijdstip en trainingslocatie bepalen we in overleg.

Trainingstarieven (incl. BTW)

Mindfulnesstraining
6 t/m 7 jaar 6-weekse training 25 minuten € 270,00
8 t/m 12 jaar 8-weekse training 35 minuten € 395,00
13 t/m 18 jaar 8-weekse training 45 minuten € 450,00
Losse sessies (≤ 8)
6 t/m 18 jaar losse sessie 60 minuten €  65,00
6 t/m 18 jaar losse sessie 50 minuten €  60,00
6 t/m 18 jaar losse sessie 45 minuten €  55,00
6 t/m 18 jaar losse sessie 30 minuten €  50,00

Mindfulnesstraining
Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf èn anderen. En dat geeft rust en zelfvertrouwen. De MBSR trainingsmethode Eline Snel is evidence based.
Veel kinderen en jongeren slapen niet goed, maken zich druk, zijn soms somber en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een kalm hoofd leert beter, vindt andere oplossingen voor problemen die er zijn en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust werken, denken en reageren doet heel veel met je!

2015-03-12 10.00.41

De kinderen en jongeren waarmee ik werk hebben vaak last van onrust, stress, angst, onzekerheid, hoogbegaafdheid, ADD, ADHD, hooggevoeligheid of veel gedachten.

Wetenschappelijke effecten
Concentratie neemt toe  ♥ Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit  ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen  ♥  Angst en depressieve klachten nemen af  ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf en anderen nemen toe  ♥ Meer vertrouwen  ♥  Minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen.

Je kunt je aanmelden via het contactformulier, Maryvonne bellen 06-30773972 of mailen naar info@demindfulnessschool.nl om te informeren naar de mogelijkheden.
Na aanmelding volgt altijd eerst een telefonisch contact met een ouder en hierna een persoonlijk intakegesprek met het kind, vaak samen met een ouder.

Vergoeding
De zorgverzekeraar vergoed vaak een groot deel van de kosten. Je kunt zelf informeren  naar de voorwaarden. Meer lees je ook op Zorgwijzer.

Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.