Mindfulness voor Kinderen en Jongeren

Training Mindfulness & Compassie voor Kinderen
Online of op locatie voor 6-20 jaar

Mindfulnesstraining leert je hoe je tot rust kunt komen, je beter kunt concentreren, maar ook hoe je anders om kunt gaan met lastige gevoelens en gedachten. Compassie leert kinderen hoe ze mild kunnen zijn voor zichzelf en anderen en beter kunnen omgaan met hun innerlijke criticus. Compassie biedt kinderen zelfvertrouwen, mildheid en houvast in onze snel veranderende wereld.

Misschien voel jij je niet zo op je gemak in een groep? Of wil je persoonlijke dingen liever niet met anderen delen? Helemaal goed, dan oefenen we gewoon samen! Dit kan ook online! Leidraad is de methode Eline Snel, maar ik speel door mijn ervaring en expertise heel goed in op jou wens of vraag. De dag en tijd voor de training bepalen we samen.

Op TV 🙂
Maryvonne en Tobia waren op TV op 2 februari 2021 bij Editie NL van RTL4.
Bekijk hier de uitzending ‘Jong leren mediteren’ (2,5 minuut) onderaan het artikel.

Groepstraining
Individuele mindfulnesstraining is altijd mogelijk. Maryvonne start groepstrainingen op verzoek. Je kunt je belangstelling doorgeven via info@demindfulnessschool.nl.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het contactformulier of Maryvonne bellen 06-30773972.
Na aanmelding volgt altijd eerst een telefonisch contact met een ouder en hierna een persoonlijk intakegesprek met het kind, vaak samen met een ouder.

Individueel tarief  
Hieronder vind je de reguliere tarieven voor mindfulnesstraining (incl BTW). Het online tarief ligt ongeveer 10% lager, je kunt hiernaar informeren bij Maryvonne.

Mindfulnesstraining
6 t/m 7 jaar 6-weekse training 25 minuten € 250,00
8 t/m 12 jaar 8-weekse training 35 minuten € 335,00
13 t/m 18 jaar 8-weekse training 45 minuten € 395,00
19 t/m 20 jaar 8-weekse training 60 minuten € 450,00
Losse sessies (≤ 8)
6 t/m 20 jaar losse sessie 60 minuten €  70,00
6 t/m 20 jaar losse sessie 45 minuten €  65,00
6 t/m 20 jaar losse sessie 30 minuten €  50,00

Vergoeding
De zorgverzekeraar vergoed vaak een groot deel van de kosten. Je kunt zelf informeren naar de voorwaarden. Meer lees je ook op Zorgwijzer.

Mindfulness 
Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf èn anderen. En dat geeft rust en zelfvertrouwen. De MBSR trainingsmethode Eline Snel is evidence based.
Veel kinderen en jongeren slapen niet goed, maken zich druk, zijn soms somber en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een kalm hoofd leert beter, vindt andere oplossingen voor problemen die er zijn en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust werken, denken en reageren doet heel veel met je!

2015-03-12 10.00.41

De kinderen en jongeren waarmee ik werk hebben vaak last van onrust, stress, angst, onzekerheid, hoogbegaafdheid, ADD, ADHD, hooggevoeligheid of veel gedachten.

Online Meditatieursus
Wil je kind het zelf alvast proberen? Dat kan online met mijn gratis 5 daagse cursus Leren Mediteren voor Kinderen.  Zo’n 2500 kinderen luisterden er al naar en vonden hem super fijn om te doen. Je kunt hem hier gratis luisteren.

Wetenschappelijke effecten
Concentratie neemt toe  ♥ Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit  ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen  ♥  Angst en depressieve klachten nemen af  ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf en anderen nemen toe  ♥ Meer vertrouwen  ♥  Minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.