Coronarichtlijnen

Hieronder lees je de coronarichtlijnen die De Mindfulnessschool hanteert, met inachtneming van de regels van de VMBN beroepsvereniging en het RIVM.

Individuele sessies
Alle individuele trainingen, begeleidingen en gesprekken gaan gewoon door, zowel voor kinderen,  jongeren als volwassenen, met inachtneming van de coronarichtlijnen. De ruimte kan goed geventileerd worden, er is ruimte voor 1,5 m afstand. Ook is er desinfecterende handgel aanwezig in de gangen van het geneeskundig centrum Vlietzorg.

Groepsbijeenkomsten
Alle trainingen, stiltedagen en meditatielessen vinden gewoon doorgang. De ruimte kan goed geventileerd worden, er is ruimte voor 1,5 m afstand met maximaal 7 personen. Ook is er op verschillende plekken desinfecterende handgel aanwezig.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor een training of groepssessie is wenselijk, om te voorkomen dat er teveel mensen ineens in de trainingsruimte aanwezig zouden zijn. Het is prettig wanneer je je aanmeldt via het contactformulier of via de mail.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is gewenst als de richtlijnen van de overheid dit aangeven: in de centrale gangen, na binnenkomst in het Centrum Integratieve Geneeskunde. In de trainingsruimte mag het mondkapje af.

Gezondheidscheck
Een mindfulnesstrainer is verplicht, als de richtlijnen van de overheid dit aangeven, om bij cliënten een gezondheidscheck af te nemen door (telefonisch) de volgende vragen te stellen:

  • Heb jij of heeft iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
  • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, (neus)verkoudheid, niezen, keelpijn, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Deze twee vragen dienen voorafgaand aan elke les/sessie te worden herhaald. Als op beide vragen met nee beantwoord is, kunnen we aan de slag. Indien de mindfulnesstrainer merkt dat een cliënt gedurende de sessie coronasymptomen vertoond, dan is de trainer verplicht om de cliënt naar huis te sturen.