Compassie voor Jezelf

Mildheid en rust vinden in lijden

Een zesdaagse meditatiecursus voor volwassenen. Al mediterend leren om meer zachtheid, mildheid en rust vinden in je hoofd. Een oefening in (zelf)compassie en het anders omgaan met zelfkritiek, moeheid, verdriet of tegenslag. Je ontwikkelt een positieve en accepterende innerlijke houding. Ervaring met meditatie of yoga is gewenst.

In ontwikkeling!
Belangstelling aangeven »

De cursus
Doet mindfulnessbeoefening je goed doet, maar vind je het lastig om het in je leven te integreren en een milde, vriendelijke houding erbij te ontwikkelen? Zoals je in de mindfulness de niet-oordelende aandacht kunt trainen en ontwikkelen, zo kun je vriendelijkheid en compassie ook ontwikkelen door regelmatige beoefening. Deze meditatiecursus ondersteunt je hierbij. Na de cursus kun je thuis zelfstandig door met de beoefening van mildheid en meditatie. Deze cursus is korter dan de reguliere achtweekse Compassietraining MBCL en geschikt als voortraject voor deze training.

Kosten
De Cursus Compassie voor Jezelf kost € 250, incl. BTW. De sessies duren 1,5 uur.


‘Mildheid is wat de meeste mensen voelen als ze een kind zijn eerste stapjes zien zetten. Met een mengsel van vertedering en aanmoediging kijk je toe hoe het zich rechttrekt, zijn evenwicht probeert te bewaren, waggelt, geniet van zijn eerste succes en dan weer valt. Als het valt dan ben je niet boos, terwijl je het evenmin rechtop probeert te zetten’ – Edel Maex, Vlaams psychiater.